Dan prvi

Dok čitate ovu rečenicu stotine milijardi neutrina prošle su kroz vaše telo… jao! To ima neke veze sa našim sinoćnim gledanjem filma “The Ghost Particle: A 40-year hunt for solar neutrinos leads to a new understanding of matter itself ”. Pokušali smo da zavirimo u Sunce i vidimo kako ono sija, zato je u Petnici već treći dan hladno i oblačno i lije kiša, a polaznicima je rečeno da mogu na bazen.

Kad smo već kod polaznika, okupilo ih se dvadeset. Znam, znam, to nije prost broj, ali radimo na tome (laserom?). Sinoć je dugo izgedalo da je presek skupova filmova koje ja imam i filmova koje bi oni gledali prazan, ali na kraju smo se, simbolično, našli na Homicide: The Movie. Neki su kasnili u dolasku pravdajući se gužvom u saobraćaju, pa će Jelena Marković to modelovati i do kraja seminara nam reći da li su zagušenja na putu mogla tako da nastanu ili je njihova situacija kritična (i samoorganizovana). Mlađa ekipa je zapravo ovde na vežbovnom seminaru, a kad porastu moći će i oni, poput kolega sa fizike 2, da se bave pravljenjem foto-albuma gljivica koje rastu kao fraktal ili spaljivanjem grafitnih elektroda…

Ovde su još hemičari i hbh, a sve smo upozorili da ne pričaju sa nepoznatim psiholozima koji im prilaze.

Ako vas ovi opisi neizmerne zabave privuku da dodjete u Petnicu, bitna vest je da radi net preko akademske mreže, download je preko 1 MB/s, nekad i značajno više, pa postoje uslovi za život modernih fizičara.

Za one koji prate sagu o Željku i Amerikancima, on ima novu drugaricu koja se zove Gretchen.